U19-es férfi kosárlabda-vb - Sorsolás kedden, az első kalapban a magyarok

Sport, 2023.03.13

Kedden rendezik a Debrecenben nyáron sorra kerülő U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság csoportsorsolását, melyet az első kalapból várnak a magyarok.

A Debreceni Sportcentrum hétfői tájékoztatása szerint a június 24. és július 2. közötti korosztályos vb sorsolását a Debreceni Református Kollégium dísztermében rendezik, míg a tornának a Főnix Aréna és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad majd otthont.

A hazai válogatott a rendező jogán indul, a 16 résztvevő csapatot négy kalapra osztották, s onnan húzzák ki a négyes csoportokat. A szabályok értelmében az amerikai régió képviselői nem kerülhetnek egy csoportba, illetve két európai országnál több nem juthat ugyanabba a négyesbe.

A kedden 14 órakor kezdődő sorsoláson közreműködik Dino Radja, a nemzetközi szövetség nagykövete, aki olimpiai ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok lett a jugoszláv, illetve horvát válogatottal, valamint Gulyás Róbert 101-szeres válogatott kosaras.

Debrecenben három éven belül már a harmadik utánpótlás kosárlabda-világbajnokságot rendezik, korábban női U19-es és U17-es vb-re került sor. A szervezőbizottság már jelentős rutinnal rendelkezik a nemzetközi tornák lebonyolításában, mivel 2008 óta ez lesz a 29. sportági világverseny a cívisvárosban.

A kalapok:

---------
1.: Egyesült Államok, Brazília, Spanyolország, MAGYARORSZÁG
2.: Törökország, Szerbia, Szlovénia, Franciaország
3.: Koreai Köztársaság, Japán, Kína, Libanon
4.: Kanada, Argentína, Egyiptom, Madagaszkár
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!