U19-es női kosárlabda-vb - A bronzéremért küzdhetnek a magyarok

Sport, 2021.08.14

A házigazda magyar válogatott 75-42-re kikapott a címvédő és favorit amerikaiaktól a Debrecenben zajló U19-es női kosárlabda-világbajnokság szombati elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért küzdhet.

A magyar együttes a csoportkörben Tajvant és Argentínát simán verte, az oroszoktól viszont kikapott, majd a nyolcaddöntőben Olaszországot, a pénteki negyeddöntőben pedig Csehországot győzte le a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Az amerikaiak veretlenül nyerték meg csoportjukat, majd Tajvant 84 (!), Spanyolországot pedig 34 ponttal győzték le, így már csak két sikerre voltak a címvédéstől.

Cziczás László szövetségi edző együttese 5-5-ig tartotta a lépést tengerentúli riválisával, amely egy tízpontos sorozattal ellépett, a nagyszünetre pedig már közte húsz állt az eredményjelzőn (35-15). Kényelmes fölényét a továbbiakban tovább növelte az Egyesült Államok, és a papírformának megfelelően jutott a fináléba.

A magyarok legeredményesebb játékosa Boros Júlia lett 14 ponttal.

Az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságon a házigazdák a 20.30 órakor kezdődő Ausztrália-Mali összecsapás vesztesével találkoznak a vasárnapi bronzmeccsen.


Eredmény, elődöntő:
Egyesült Államok-Magyarország 75-42 (13-5, 22-10, 28-17, 12-10)

később:
Ausztrália-Mali 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!