U19-es női röplabda vb - Drámai győzelemmel nyolcaddöntőben a magyar válogatott

Sport, 2023.08.05

A magyar válogatott kétszettes hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte az egyiptomi csapatot az U19-es női röplabda-világbajnokság szombati játéknapján, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese és az összecsapás előtt hozzá hasonlóan 2/1-es győzelmi mutatóval álló afrikai ellenfél az első szettben nagy csatát vívott egymással, amiben bár a magyarok 14-11-re vezettek, az egyiptomiak egy 10-2-es szériával fordítottak és ütőik vezérletével előnybe kerültek. A folytatásban is a rivális akarata érvényesült, és ugyan a hazaiak egy szerkezeti váltás után a játékrész derekán eltűntették ötpontos hátrányukat, a felvonás második felében elkövetett rengeteg ki nem kényszerített hibájuk miatt ezt a szettet is elvesztették.

Kőnig a harmadik játszmára több helyen is változtatott csapatán, aminek köszönhetően a magyarok végig tartották magukat. A szett fordulópontja úgy tűnt, 17-17-nél jött el, amikor az ütő Radnai Lili egy sikeres támadás után a térdét fogva, fájdalmas arccal a földön maradt, és - bár később saját lábán hagyta el a csarnokot - nem tudta folytatni a mérkőzést. Az egyiptomiak 21-18-ra elhúztak, de a magyarok két, bravúrosan megnyert ponttal új erőre kaptak és szépítettek.

A negyedik etapban az afrikai válogatott újra nagy csatára kényszerítette a csereként beállt Tarr Hajnalka vezette házigazdákat, akiket a pontról pontra lelkesebb és hangosabb közönség belehajszolt az egyenlítésbe. A döntő játszma is szoros küzdelmet hozott, de az extázisban játszó magyarok az ellenfél rontásainak is köszönhetően a 146 perces küzdelem után egymás nyakába borulva ünnepelhették a győzelmet és a nyolcaddöntőbe jutást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az egyiptomiak csapatkapitánya, Malak el-Behiri volt 30 ponttal, a magyaroktól Jámbor Cecília 15 pontig jutott.

A házigazdák a csoportkör vasárnapi zárásán az argentinok ellen a hatos második helyéért, és ezzel a kedvezőbb nyolcaddöntős ellenfélért lépnek pályára.

A vb magyarországi helyszíne - ahol a C csoport meccseit is játsszák - a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.


Eredmény, 4. forduló:
Magyarország-Egyiptom 3-2 (-20, -18, 23, 22, 13)


A további magyar program:

-------------------------
augusztus 6., 18.00: Magyarország-Argentína
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!