U19-es női röplabda-vb - Kilencedik helyért folytatják a magyarok

Sport, 2023.08.07

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a bolgár csapattól az U19-es női röplabda-világbajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, így a 9-16. helyért folytatja szereplését a szegedi társrendezésű viadalon.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese az első szettben nem igazán találta a ritmust, a magyar játékosok fásultnak tűntek az elmúlt két napban lejátszott tíz szett után, amit a bolgárok - bár sokat hibáztak - kihasználtak és simán megszerezték a vezetést.

A második játszmában bátrabban játszottak a házigazdák, akiknek nyitóteljesítménye és támadójátéka is feljavult, így 14-12-nél még vezettek. Ezt azonban egy 7-1-es bolgár sorozat követte, és mivel újabb fordulatot nem hozott a játékrész, a magyarok kétszettes hátrányba kerültek.

A harmadik felvonásban is jól kezdtek a hazaiak, akik 14-12-nél ismét kétpontos előnyben voltak, de a szett folytatása is ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az eggyel korábbi: a bolgárok ezúttal 8-2-es rohammal fordítottak és 77 perc alatt negyeddöntőbe jutottak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a bolgárok átlója, Mikaela Sztojanova volt 16 ponttal, a hazaiaktól a szintén átló Erőss Mirtill 10 pontot szerzett. A magyarok az alsóházban szerdán 18 órától a Dominikai Köztársaság ellen folytatják szereplésüket a Pick Arénában. Az éremcsatáknak a horvátországi Eszék ad otthont.


Eredmény, nyolcaddöntő:
Bulgária-Magyarország 3-0 (17, 19, 18)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!