U19-es női röplabda vb - Ötszettes vereség Argentínától, csoportharmadikok a magyarok

Sport, 2023.08.06

A magyar válogatott nagy csatában, 3-2-re kikapott az argentin csapattól az U19-es női röplabda-világbajnokság vasárnapi játéknapján, így harmadik helyen jutott a hétfői nyolcaddöntőbe.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttesébe a szombati, Egyiptom ellen térdsérülést szenvedett ütő, Radnai Lili helyén már Kiss Lilla volt benevezve, de a csapatkapitány Baksa Panna Radnai mezével a kezében hallgatta végig a magyar himnuszt. A találkozót a magyarokhoz hasonlóan 3/1-es mérleggel váró dél-amerikaiak elleni összecsapás tétje a csoport második helye volt.

A házigazda együttes az első játszmában addig tudta tartani a lépést riválisával, amíg a nyitásfogadása megfelelő volt. Mivel a magyarok a játékrész derekán egymás után több ászt is kaptak, az argentinok hat ponttal elhúztak, előnyüket pedig végig megőrizték.

A második szettben az ellenfél gyorsan többpontos előnyt épített ki, s a felvonás derekán tekintélyes különbséggel vezetett (15-4). Kőnig ekkora gyakorlatilag sort cserélt, együttese pedig ugyan mínusz háromig vissza tudott zárkózni, de végül ezúttal is az argentinok örülhettek.

A harmadik felvonás első felében sem változott jelentősen az összecsapás képe, amelyet továbbra is a dél-amerikaiak irányítottak. A magyarok - köszönhetően az ellenfél rontásainak is - 10-6-os hátrányról aztán fordítottak, s egészen a hajráig vezettek. Ebben az argentinok ugyan többször is egyenlítettek, végül szépítettek a hazaiak, akik a negyedik etapra is átmentették az ekkor megszerzett lendületüket. Ebben játszmában Erőss Mirtill vezérletével a hazaiak egyre jobban elbizonytalanították ellenfelüket, és jó teljesítményt nyújtva, fölényes részsikerrel kiegyenlítették a mérkőzés állását.

Az ötödik, rövidített szettre összeszedték magukat az argentinok, akik 4-3-as magyar vezetés után mindössze egy pontot engedtek a hazaiaknak, és 143 perc után ünnepelhettek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az argentin átló Macarena Lobaglio volt 21 ponttal, a hazaiaktól Erőss 14 pontot szerzett.

A csoportharmadik magyarok a hétfői, ugyancsak szegedi nyolcaddöntőben szinte biztosan a bolgárokkal találkoznak 18 órától, de mivel az európai rivális csak vasárnap 21 órakor játssza le utolsó csoportmeccsét a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő Peru ellen, ez csak késő este lesz hivatalos.

A vb magyarországi helyszíne - ahol a C csoport meccseit is játsszák - a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a 16 közé, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.

Eredmény, A csoport, 5. (utolsó) forduló:
Argentína-Magyarország 3-2 (20, 20, -22, -15, 5)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!