U19-es női röplabda-vb - Tisztes vereség Kínától

Sport, 2023.08.02

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a kínai csapattól az U19-es női röplabda-világbajnokság szerdai játéknapján.

Kőnig Gábor együttese az első szettben kiválóan kezdett, 12-1-re és 15-4-re is vezetett jó szerváinak, valamint hatékony centerjátékának köszönhetően, de ezt követően sokat rontott, így a korosztályban négyszeres világbajnok ázsiai rivális fordított.

A második felvonás is sokáig szorosan alakult, de a hajrá előtt a kínaiak az ütők vezérletével elhúztak és megduplázták előnyüket. A harmadik játékrész elején újra a magyarok vezettek, de 8-8 után már a vendégek akarata érvényesült. A hazai csapat ugyan ebben a felvonásban is jól tartotta magát, de ez ezúttal csak a tisztes vereséghez volt elég.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kínaiak ütője, Li Csen-hszüan volt 18 ponttal, a magyaroktól a feladótáló Erőss Mirtill 12 pontig jutott. A találkozót a helyszínen tekintette meg Alessandro Chiappini, a felnőtt válogatott olasz szövetségi kapitánya.

A házigazdák csütörtökön Kamerun legjobbjaival találkoznak.
A vb magyarországi helyszíne - ahol a C csoport meccseit is játsszák - a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.


Eredmény, 2. forduló:
Kína-Magyarország 3-0 (22, 20, 17)


A magyarok további programja:
augusztus 3., 18.00: Magyarország-Kamerun
augusztus 5., 18.00: Magyarország-Egyiptom
augusztus 6., 18.00: Magyarország-Argentína
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!