U20-as birkózó Eb - Három érmet nyert pénteken a női válogatott

Sport, 2023.06.30

A 65 kilogrammos Elekes Enikő arany-, az 57 kilós Terék Gerda ezüst-, Osváth-Nagy Noémi pedig bronzérmet nyert a 72 kilósok között a spanyolországi Santiago de Compostelában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság női versenyében.

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala szerint az U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes azeri, szerb és ukrán ellenfeleket legyőzve verekedte be magát a pénteki döntőbe, ahol a lengyel Alicja Nowosad várt rá. A 19 éves magyar birkózó taktikus birkózással 5-1-es győzelmet aratott, és ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Az U17-es vb- és Eb-ezüstérmes Terék francia, lengyel és finn vetélytársait felülmúlva jutott be a fináléba, ahol az ukrán Alina Filipoviccsal találkozott - ismételten, ugyanis a BHSE birkózója tavaly tussal verte a kontinenstorna negyeddöntőjében. A 18 éves magyar versenyző az első menetben passzivitásért 1-0-s előnybe került, majd a szünet előtt ukrán riválisa fordított és majdnem be is tusolta, de Terék még időben hasra tudott fordulni. A második felvonásban támadó szelleműen birkózott a magyar versenyző, de nem tudta pontra váltani akcióit, és rendre ellenfele jött ki jobban a helyzetekből, így Terék ezúttal 10-1-es vereséget szenvedett.

Osváth-Nagy Noémi egy-egy győztes és vesztes mérkőzést követően a bronzéremért léphetett szőnyegre, és két percre sem volt szüksége ahhoz, hogy két vállra fektesse svájci ellenfelét, ezzel megszerezte a magyar küldöttség hetedik érmét.

A magyar csapat korábban Darabos László és Nyikos Veronika révén két aranyérmet nyert, Lévai Zoltán ezüstöt, Szenttamási Róza pedig bronzérmet szerzett Spanyolországban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!