U20-as birkózó Eb - Lévai Levente ezüstérmes

Sport, 2023.06.28

Lévai Levente ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában a spanyolországi Santiago de Compostelában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala szerint a 18 éves Lévai kedden moldovai, szerb és litván ellenfeleit legyőzve jutott a szerda esti döntőbe, ahol az U17-es világ- és Európa-bajnoki bronzérmes azeri Ruslan Nurullayevvel nézett szembe.

A BHSE birkózója az első menetben hamar ötpontos hátrányba került, de a szünet után elkezdte ledolgozni a hátrányát, 5-2-nél pedig Lévait látták aktívabbnak a bírók, ezért megintették azeri vetélytársát, így parterhelyzetből támadhatott a magyar birkózó. Ezt a lehetőséget és a hátralévő időt sem sikerült kihasználnia a legkisebb Lévai fivérnek, így 5-3-ra kikapott Nurullayevtől és be kellett érnie a dobogó második fokával.

Korábban a kötöttfogásúaknál a 130 kilós Darabos László aranyérmet nyert, míg a 87 kilogrammban Szokol Levente az ötödik helyen zárt. A csütörtöki versenynapon a női birkózóké lesz a főszerep, a 76 kilós Eb-címvédő Nyikos Veronika révén pedig újabb magyar birkózhat az aranyéremért Spanyolországban. Fáth Bianka az 50 kg-ban, míg Szenttamási Róza az 55 kg-ban a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!