U20-as birkózó Eb - Mizsei Zoltán bronzérmes a zárónapon

Sport, 2023.07.02

A szabadfogásúak versenyében a 61 kilós Mizsei Zoltán bronzérmet nyert, míg a 92 kilós Angyal Krisztián ötödik lett a spanyolországi Santiago de Compostelában rendezett U20-as birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala szerint Mizsei az első mérkőzésén kikapott azeri ellenfelétől, majd a vigaszágon bolgár birkózót legyőzve bejutott a vasárnap esti éremcsatába, amelyben spanyol riválissal nézett szembe. Az FTC-KIMBA versenyzője két lábratámadást és egy remek kontrát követően majdnem betusolta riválisát, végül 8-3-ra múlta felül Marc Arias Alvarezt, ezzel megszerezte a szabadfogású szakág egyetlen érmét az Eb-n.

Angyal Krisztián szombaton legyőzte moldovai vetélytársát, majd a negyeddöntőben kikapott örmény ellenfelétől, így vasárnap az U17-es Eb-ezüstérmes bolgár Juszrefov Szali Szalijevvel csapott össze a bronzmérkőzésen, amelyen 5-2-es vereséget szenvedett, így ötödik helyen zárt.

A magyar csapatból Darabos László (130), Nyikos Veronika (76) és Elekes Enikő (65) arany-, Lévai Levente (72) ezüst-, Szenttamási Róza (55), Osváth-Nagy Noémi (72) és Mizsei Zoltán (61) bronzérmet szerzett, Szokol Levente (87) és Angyal Krisztián (92) pedig ötödik lett a vasárnap zárult kontinenstornán. A női válogatott második helyen végzett az országok közötti pontversenyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!