U20-as birkózó Eb - Nyikos Veronika arany-, Szenttamási Róza bronzérmes

Sport, 2023.06.29

A 76 kilogrammos Nyikos Veronika arany-, az 55 kilós Szenttamási Róza pedig bronzérmet nyert a spanyolországi Santiago de Compostelában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság női versenyében.

A nemzetközi szövetség (UWW) eredményközlő oldala szerint Nyikos szerdán görög, ukrán és török riválisait legyőzve jutott be a csütörtök esti döntőbe, amelyben az U20-as Eb-ötödik német Laura Celine Kuehn volt az ellenfele - akit tavaly éppen Nyikos győzött le az elődöntőben.

A dunaújvárosi birkózó az első menetben 3-0-s hátrányba került, majd a szünet után egy levitellel 3-2-re zárkózott, ezt követően kilépett, majd levitte vetélytársát, és 4-4-re alakította az állást. Az utolsó másodpercekben az Eb-címvédő kitolta Kuehnt, ezzel 5-4-re növelve az előnyt, de az utolsó másodpercekben egy elhibázott kontrából csaknem mögékerült a rivális. A német azonban nem tudta befejezni időben az akciót, így Nyikos Veronika megvédte címét.

Szenttamási Róza hasonlóan izgalmas mérkőzésen az utolsó másodpercekben fordított, és végül 8-8-cal - az utolsó szerzett ponttal - megnyerte a bronzmérkőzést.

A magyar csapat eddig Darabos László és Nyikos Veronika révén két aranyérmet nyert, Lévai Zoltán ezüstöt, Szenttamási Róza pedig bronzérmet szerzett Spanyolországban. Pénteken Terék Gerda az 57, míg Elekes Enikő a 65 kilóban küzdhet meg az Európa-bajnoki címért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!