U21-es labdarúgó-válogatott - Magabiztos magyar győzelem a kazahok ellen

Sport, 2024.03.26

A helyzeteit jól kihasználó U21-es magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra győzött a kazahok ellen Európa-bajnoki selejtezőn Almatiban.



U21-es Eb-selejtező, 7. forduló:
Kazahsztán-Magyarország 0-3 (0-1)
---------------------------------
gól: Kosznovszky (33.), Kerezsi (48.), Bényei (93.)


Az első fél órában a kazahok támadtak többet, mégis a magyarok szereztek vezetést, az ellenfél tizenhatosánál Kosznovszky Márk kapott pontos passzt a 33. percben, és 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A második játékrész elején Kerezsi Zalán növelte az előnyt szép egyéni akciót pontos távoli lövéssel lezárva. A végeredményt Bényei Ágoston állította be, aki közelről passzolt a hálóba a ráadásban, miután egy beadást követően a kapus éppen eléje ütötte ki a labdát.

"Próbálták a srácok azt a játékot játszani, amit elképzeltem és kértem tőlük. Az első félidő azért egy picit döcögött, és az egygólos vezetés ellenére a szünetben odacsaptam az asztalra" - mondta az M1 aktuális csatornának Szélesi Zoltán szövetségi edző, aki a moldovaiak elleni csütörtöki, hazai barátságos találkozó után ezúttal mutatkozott be tétmérkőzésen új pozíciójában. - "Nem azt hallották tőlem, hogy ez mennyire jó, mennyire szép és hogyan folytassuk, hanem igenis ébresztőt kellett fújni. A hozzáállást, a mentalistást, a futást és a párharcokat is rendbe kellett tenni, az újabb gól pedig kisebb megnyugvást adott."

A hónap elején kinevezett szövetségi edző hozzátette: a kazahok azt a játékot mutatták, amire számítottak, ehhez kellett alkalmazkodniuk. Azt is elárulta, hogy az első találatot szerző Kosznovszky még az első félidőben ráesett a vállára, majd a fordulás után ütközött a kazahok egyik játékosával, ezért kellett őt a hajrában lecserélni, és kivizsgálás vár rá.

A kazahokat itthon 2-0-ra verte - még az első fordulóban, szeptember 7-én - a magyar U21-es válogatott, amely három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban a negyedik helyen áll a spanyolok, a skótok és a belgák mögött, illetve a kazahok és a máltaiak előtt. Az ősszel további három mérkőzése lesz az együttesnek.

A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikak közül a legjobb három szintén, a további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!