U23-as birkózó vb - Bácsi Péter: maradt bennem némi hiányérzet

Sport, 2023.11.01

A magyar válogatott Takács István révén egy bronzéremmel és Tösmagi Attila ötödik helyével zárt a Tiranában rendezett U23-as birkózó-világbajnokságon, ennél azonban többet remélt a hazai szövetség vezetősége.

"Kicsit csalódott vagyok, hiszen reálisan nézve ennél azért jobban is szerepelhettünk volna" - idézte a Magyar Birkózók Szövetségének honlapja Bácsi Péter szakmai igazgatót, aki hozzátette: elsősorban a négy női versenyzőtől remélt pontszerző helyet vagy érmet. - "A helyzet az, hogy le vannak terhelve, hiszen többségük a felnőttek között is szerepelt az idén, kényszerű, hogy abban a mezőnyben is induljanak. A junior lányokat épp emiatt nem neveztük ide."

A kötöttfogásúaknál a 87 kilós címvédő és a felnőttek között idén Európa-bajnok Takács István ezúttal a dobogó alsó fokára állhatott fel, ezzel megszerezte a magyar küldöttség egyetlen érmét.

"Elégedett lennék, ha még egy dobogósunk lett volna, hiszen erre megvolt az esélyünk. Tösmagi Attila három-egyre kapott ki a harmadik helyért, míg Klányi Krisztofer egy meccsre volt a helyosztótól, szoros összecsapáson maradt alul. Így azért maradt bennem némi hiányérzet" - hangsúlyozta a versenyzőként egyaránt kétszeres világ- és Európa-bajnok korábbi birkózó, aki a gerincműtét után visszatérő vb-ezüstérmes és olimpiai ötödik helyezett Szőke Alex teljesítményére is kiért.

"Az látszik, hogy fel kell zárkóznia akkor, ha ott szeretne lenni a párizsi olimpián. Biztos vagyok abban, hogy a jó alapozás sokat lendít rajta" - fogalmazott, majd hozzátette: "mindannyian reménykedünk abban, hogy hamarosan újra a régi Alexet láthatjuk".

A szabadfogásúakat az U23-as Eb-bronzérmes Végh Richárd képviselte, aki a selejtezőben búcsúzott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!