U23-as birkózó vb - Egy bronzérem és egy ötödik hely a zárónapon

Sport, 2023.10.29

A felnőttek között idén Európa-bajnoki címet szerző Takács István bronzérmet nyert 87 kilóban, míg Tösmagi Attila ötödik helyen zárt a 77 kilósok között vasárnap Tiranában az U23-as birkózó-világbajnokság zárónapján.

Az áprilisi zágrábi kontinensviadalon aranyérmes Takács a hazai szövetség beszámolója szerint svéd birkózót vert a legjobb 16 között, majd a negyeddöntőben a semleges színekben versenyző orosz Magomed Murtazalijevtől kapott ki pontozással, aki beverekedte magát a vasárnapi fináléba, így a BHSE versenyzője is folytathatta a versenyt.

A vigaszágon már az első menetben kétvállra fektette török ellenfelét és készülhetett a bronzmérkőzésre az U23-as világbajnok norvég Exauce Mukubu ellen, akit 2-1-re legyőzött, ezzel megszerezte a magyar csapat egyetlen érmét.

A 77 kilósok között Tösmagi szaúd-arábiai riválisát legyőzve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol az azeri korosztályos Európa-bajnok Khasay Hasanli technikai tussal múlta őt felül, majd a vigaszágon indiait legyűrve jutott be az esti éremcsatába.

Az ESMTK-KIMBA növendéke a georgiai Hvicsa Ananidzéval nézett szembe, de végül pontozással 3-1-re kikapott, így az ötödik helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!