U23-as birkózó-vb - Takács arany-, Vitek bronzérmes, Szőke döntős

Sport, 2022.10.18

Takács István arany-, Vitek Dárius bronzérmet nyert, Szőke Alex pedig döntőbe jutott a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokság keddi versenynapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint öt kötöttfogású súlycsoport helyosztóit rendezték meg, amelyeken két magyar birkózó volt érintett. A tavalyi felnőtt vb-5., idei U23-as Eb-győztes Takács István a 87 kilogrammosok döntőjében a katonai világbajnok örmény Gevorg Tadevoszjannal találkozott. A magyar sportoló intés, pörgetés és kiléptetés áldozataként négypontos hátrányba került, de egy fejlefogásos szaltóval egyenlített, majd felőrölte az ellenállást, 7-4-re nyert és világbajnoki címet szerzett az idei korosztályos Eb-, valamint egyetemi vb-arany mellé.

A szintén U23-as kontinensbajnok, és az idei budapesti felnőtt Eb-n harmadik Vitek Dárius a 130 kilósok bronzmérkőzésén volt érdekelt a görög Nikolaosz Ntuniasz ellen, és már az első menetben eljutott a technikai tusos győzelemig (12-2), így ő is dobogóra állhatott.

Kedden három további magyar kötöttfogású birkózó kezdte meg szereplését. Közülük a tavalyi vb-ezüstérmes, olimpiai ötödik Szőke Alex a 97 kilósoknál technikai tussal gázolt át amerikai, szerb és indiai riválisán is, az elődöntőben 3-0-ra verte a brazil Igor Alves de Queirozt, így szerdán finálét vívhat az U23-as Eb-2. és vb-3. osztrák Markus Raggingerrel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!