U23-as úszó Eb - Három érmert nyertek a magyarok a zárónapon

Sport, 2023.08.13

Három érmet, két ezüstöt és egy bronzot nyertek a magyarok a Dublinban rendezett U23-as úszó Európa-bajnokság zárónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint vasárnap női 100 méter gyorson Ugrai Panna a hetes pályán úszva remekelt és érte el harmadiknak a falat, ám mivel az előtte beérők egyike az amerikai Cooper volt, a végelszámolásnál második lett az Eb rangsorban.

Ugyancsak második lett Zombori Gábor, aki a szombati 400 méter vegyes után vasárnap 200 méter vegyesen nyert ezüstérmet. A fináléban a dél-afrikai Sates ért elsőként a panelhez és az izraeli Polonsky lett az Eb-aranyérmes, a 2019-ben junior világbajnok Zombori pedig három tizeddel a másik izraeli Ben Shitrit előtt nyúlt be. Ebben a számban Török Dominik Márk ötödiknek érkezett célba.

A nap harmadik érmét Nyirádi Réka szerezte, aki 200 méter háton óriási hajrával lett harmadik azután, hogy az utolsó 50 méterre a hatodik helyen fordult.

A magyar csapat végül három ezüst- és két bronzéremmel zárta az első ízben megrendezett eseményt, így az éremtáblázaton 14. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!