UEFA Ifjúsági Liga - Döntetlennel továbbjutott az MTK

Sport, 2021.10.20

Az MTK döntetlennel jutott tovább a labdarúgó Ifjúsági Liga bajnoki ágának első fordulójából.

A cseh Sparta Prahával vívott párharc első összecsapását hazai pályán 3-1-re nyerte a magyar csapat szeptember 29-én, a szerdai, prágai visszavágón pedig 3-3-as döntetlent játszott - Vancsa Zalán duplája mellett egy gólpasszt is kiosztott. A magyar együttes 6-4-es összesítéssel lépett a következő fordulóba, ahol a belga KRC Genk vár rá novemberben.

"Kiélezett párharc volt, de próbáltuk is felkészíteni a játékosokat, hogy mentálisan készen álljanak egy ilyen jellegű mérkőzésre. Nagyon erős cseh csapattal játszottunk, amely okozott nekünk problémát, de mi is okoztunk nekik" - nyilatkozta Kanta József vezetőedző az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, játékosai most saját bőrükön érezhették, mennyire meg kell dolgozni egy ilyen sikerért, és olyan mentális erőről tettek tanúbizonyságot, amely hosszú távon nagyon értékes.

A tréner elárulta, taktikailag nem kellett belenyúlnia a mérkőzésbe, mert játékosain látta, hogy a kapott gólok után támadólag léptek fel, és betartottak mindent, amit a szakmai stáb kért tőlük.


UEFA Ifjúsági Liga, bajnoki ág, 1. forduló, visszavágó: Sparta Praha (cseh)-MTK Budapest 3-3 (1-1)

Továbbjutott: az MTK Budapest, 6-4-es összesítéssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!