Ügyvezető testületet állít fel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Sport, 2023.11.16

Ügyvezető testületet állít fel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a szombati rendkívüli közgyűlésen az alapszabály módosítását követően.

Kurtucz Csaba elnök, valamint az elnökség október 20-án lemondott, és az alapszabály alapján - tekintettel a lemondottak számára - lemondásukkal az érintett testületek működése is megszűnt.

A szövetség honlapján olvasható, hogy az elnök, elnökség, illetve a vezető tisztségviselői posztra aspirálók közös nyilatkozatot tettek, és ez alapján egyhangúlag támogatják a szombatra meghirdetett rendkívüli közgyűlés alapszabály-módosítását, azaz az ügyvivői testület létrehozását. Egyben kijelentik, hogy a testület felállásával egyidejűleg vezető tisztségviselői mandátumunk hatályát veszti, lemondásunk hatályba lép.

A közös nyilatkozat aláírói - többek között Kurtucz és Kovács István is - kifejezik azon szándékukat, hogy 2024 szeptemberében - az ügyrend szerint meghirdetett közgyűlésen - az alapszabály szerint öt évre kinevezett elnök és elnökség megválasztásra kerül az addig kidolgozásra kerülő szabályzat szerint.

"Addig mindannyian a magyar ökölvívás olimpiai sikereiért és az ökölvívósport mindennapos munkájának támogatása érdekében fogunk dolgozni. A vezető tisztségviselők megválasztására vonatkozó kampányt a 2024-es ügyrend szerinti tisztújító közgyűlést megelőző ötven napra szűkítjük, az addig tartó időszakban mindannyian tartózkodunk a sport szellemétől idegen megnyilatkozásoktól" - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!