Új csarnok épül az orosházi birkózóknak

Sport, 2021.04.08

November végéig kell megépíteni az orosházi birkózók számára az új csarnokot, amire a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közel 400 millió forintot fordít - tájékoztatta Szél Attila, az orosházi Spartacus Birkózó klub elnöke csütörtökön az MTI-t.

Elmondta, a mintegy 600 négyzetméteres létesítmény az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán kap helyet, kora reggel és délutántól a sportolók használják majd, napközben pedig testnevelés órákat tartanak benne.

Az előkészületek és a tervezés csaknem három éve kezdődött, az önkormányzat bruttó 15 millió forint értékben biztosította a helyet, az engedélyes- és kiviteli tervek elkészítését, az építési engedélyezési eljárás lefolytatását, a közműellátottságot és a tereprendezést. Az önkormányzat lesz a létesítmény fenntartója is.

Az építésre a támogatást a központi sportágfejlesztési keret létesítményfejlesztési pályázatán nyerték el, a kivitelező a közbeszerzésen nyertes Ventus Építő Kft. lett. Az építkezés várhatóan a jövő héten kezdődik, a befejezési határidő november 26-a - tette hozzá.

A csarnokban 288 négyzetméteres küzdőteret alakítanak ki, emellett lesz szauna, konditerem, öltözők, edzői és orvosi szoba, valamint a galérián egy olyan közösségi tér, ahol a szülők a várakozás idején tartózkodhatnak, illetve a klubélet eseményeit is megszervezhetik. A tervek szerint itt egy kiállítási teret is kialakítanak az orosházi birkózás történetének bemutatására.

Szél Attila, aki a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja is, elmondta: 55 igazolt sportolójuk van, a női és a férfi válogatottnak is adnak versenyzőt. Emellett valamennyi általános iskolában és több óvodában - amikor a járványhelyzet engedi - tartanak tömegsport rendezvényeket, hetente mintegy 150 gyerek részvételével.

A Békés megyei Orosházán százéves hagyománya van a birkózásnak, az első női egyesület 1905-ben alakult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!