TV műsor

Új csónakházat adtak át Vácott

Sport, 2021.06.24

A versenysportot és az utánpótlást, valamint a vízitúrázókat is szolgáló új csónakházat adtak át csütörtökön Vácon.

Új evezősközpontot adtak át Vácon A Váci Karakán Kajak-Kenu Sportegyesület új létesítménye az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a városi önkormányzat és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) összefogásának köszönhetően valósult meg.

A csütörtöki átadáson Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára kiemelte: a csónakház új dimenzióba képes emelni a sportágat a városban. Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy olyan, a 21. század kihívásainak megfelelő létesítményeket és feltételeket tudjanak biztosítani a sportolni vágyó fiataloknak, amelyek odavonzzák és ott is tartják őket.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a lehető legjobb helyre került a csónakház.

A városban "nem most kell elkezdeni foglalkozni a különböző vízi, illetve az evezős sportágakkal, mert ennek már több generáció óta óriási hagyományai vannak. Ezekre a hagyományokra, valamint kiemelkedő nemzetközi eredményekre, olimpiai és világbajnoki sikerekre tud épülni ez a központ" - mondta. Kiemelte: azok a fiatalok, akik majd most csónakba szállnak, Dónusz Éva, Gyulay Zsolt és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakosok nyomdokaiban haladnak, és reményét fejezte ki, hogy az elődökhöz hasonló sikereket érnek el.
(MTI)

Galériánk

Új evezősközpontot adtak át Vácon Új evezősközpontot adtak át Vácon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!