Új csónakházat és épületet adtak át a Dunavarsányi Olimpiai Központban

Sport, 2021.05.25

A Merkapt-Mekler SE otthonául szolgáló új csónakházat és kiszolgáló épületet adtak át kedden a Dunavarsányi Olimpiai Központ területén.

Új csónakházat avattak a Dunavarsányi Olimpiai Központban Az eseményen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke kiemelte, hogy a dunavarsányi helyszínen az elmúlt évtizedekben generációk nőttek fel, a most átadott létesítmények pedig elsősorban a versenyzőket segíti.

"Néhány évvel ezelőtt itt egy pici egyesület kezdett működni, amely mára már csaknem 150 versenyzőt foglalkoztat, és a tokiói olimpián is képviselve lesz" - utalt az MKKSZ elnöke arra, hogy múlt héten hétfőn az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros bekerült a nyári ötkarikás játékokra utazó csapatba, Fejes pedig a Merkapt-Mekler SE sportolója.

"Az egyesület hite és mindennapos kemény munkája nélkül nem vált volna valóra ez a projekt, de köszönetet kell mondanunk a Nemzeti Sportközpontoknak (NSK) is, amellyel nem először dolgoztunk együtt" - mondta Schmidt Gábor.

Mekler Andrea, a Merkapt-Mekler SE elnöke emlékeztetett rá, hogy Dunavarsányban 1958 óta van "vízi élet", de a sportegyesület csak jóval később, 2005-ben alakult meg.

"Onnantól kezdve egy csónakházban működött az egyesületünk, de 2016-ban, Németh Szabolcs edző érkezésével elindultak nálunk a kajak-kenu edzések, akkor még mindössze hat fővel" - mondta az elnök, kiemelve, hogy két év alatt 58 versenyzője lett a klubnak.

"Hihetetlen a számunkra, hogy 2021-ben arról beszélhetünk, hogy Fejes Dániel Adolf Balázzsal közösen megszerezte az olimpiai kvótát, és ott lesz Tokióban. Ez a fantasztikus eredmény nem jöhetett volna létre, ha nem kapjuk meg az MKKSZ és az NSK bizalmát" - hangsúlyozta Mekler Andrea, és hozzátette, reméli, hogy az egyesület a jövőben is hozzá tud majd járulni a magyar sport sikereihez.

Gergőné Varga Tünde, Dunavarsány polgármestere köszönetet mondott a város nevében Fejes Dánieléknek, és úgy fogalmazott, ahogyan a 80 éves MKKSZ, valamint a Merkapt-Mekler SE számára, úgy az önkormányzatnak is ünnepélyes a mostani esemény.

"Ezek a létesítmények óriási előrelépést jelentenek a sportág dunavarsányi képviselőinek, és nagy szerepük lesz a jövőbeni sikerek elérésében is" - mondta a polgármester.

Az új csónakház mellett a kiszolgáló épületben egy konditerem, valamint vizesblokkokkal felszerelt öltözők, és egy közösségi tér kapott helyet.
(MTI)

Galériánk

Új csónakházat avattak a Dunavarsányi Olimpiai Központban Új csónakházat avattak a Dunavarsányi Olimpiai Központban Új csónakházat avattak a Dunavarsányi Olimpiai Központban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!