Új csúcs a Keszthely-Kenese távon

Sport, 2020.10.01

Bors Máté egy támasztóuszonyos szörffel megdöntötte a Keszthely-Kenese távon kiírt gyorsasági rekordot.

A 2024-es párizsi olimpiára készülő versenyző a légvonalban közel 80 kilométeres távolságot 1 óra 36 perc alatt teljesítette - a hirbalaton.hu beszámolója szerint.

Az eredetileg vitorlázók számára 1921-ben kiírt rekordversenyen már több kategóriában is lehet indulni, létezik egytestű hajókkal, több testűvel és egyéb vízisport sporteszközzel is felállított csúcs. Az abszolút legjobb idő mostantól Bors Máté nevéhez fűződik, aki a csúcsdöntés során az 50 kilométer/órás sebességet is elérte. A hagyományok szerint a távot teljesítőknek az indulás és az érkezés időpontját a keszthelyi és a balatonkenesei vasútállomáson pecséttel szükséges hitelesíteni.

"Egy ilyen rekord megdöntéséhez folyamatosan készenlétben kell állni, nézni az időjárást és ha kedvező a széljárás, azonnal elindulni" - mondta Bors Máté, jelezve, a rekord mellett az volt a célja, hogy minél többen megismerjék az úgynevezett iQFOiL - támasztóuszonyos vagy repülőszárnyas - szörföt. A 2024-es játékokon már ezzel versenyeznek a szörfösök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!