TV műsor

Újabb öt évig Kovács Ferenc a röplabdaszövetség elnöke

Sport, 2020.09.04

Újabb öt évig Kovács Ferenc vezeti elnökként a Magyar Röplabda Szövetséget (MRSZ) - döntöttek a küldöttek a sportszervezet pénteken megtartott őszi, egyben tisztújító közgyűlésén.

A sportvezetőt, aki egyedüli jelölt volt a posztra, egyhangúlag választották ismét elnöknek. A tíztagú elnökség összetétele ugyanakkor jelentősen változott, az eddigi tagok közül csak Ancsin Ildikó, Baran Ádám és Orosz Ferenc lesz tagja ezúttal is a testületnek. Mellettük Buday Balázs, Kárpáti László, Németh Lajos, Sarlós Márton, Tálos Péter, Varga Péter és Weczera Csaba alkotja majd a legfőbb döntéshozó szervet.

Kovács Ferenc, aki egyben Nyíregyháza polgármestere is, 2015 óta az MRSZ elnöke. Azóta a sportág látványos fejlődésen ment keresztül: a női válogatott három Európa-bajnokságon vett részt, a tavalyi kontinensviadalnak ráadásul Magyarország társházigazdája volt.

A sportág 2017-ben bekerült a látvány-csapatsportágak közé: ennek köszönhetően három év alatt 25 milliárd forinthoz jutott a röplabdázás, a különböző felnőtt és korosztályos versenyekre nevezett csapatok száma pedig a négyszeresére nőtt.

Az új, ötéves elnöki program kiemelt projektje a Magyar Röplabdázás Háza megépítése. Ezen kívül fontos pont még, hogy további infrastrukturális fejlesztések történjenek, újraépítsék az edzőképzést, illetve regionális akadémia rendszerre álljon át az utánpótlásképzés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!