Újabb öt évre Mészáros János a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

Sport, 2021.10.12

Újabb öt évig Mészáros János marad a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke - döntött kedden a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése.

Az 58 éves ügyvéd-sportvezetőt, a Magyar Karate Szakszövetség első emberét nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül erősítették meg pozíciójában. Az NVESZ általános alelnöke Járosi Péter, a szakmai alelnöke Galambos Péter maradt.

Mészáros János az NVESZ első öt évének munkájáról többek között azt mondta, hogy 2016 végén 47 tagszervezettel kezdték meg a működésüket, ez mára 62-re emelkedett, hiszen kedden a Magyar Teqball Szövetséget is felvették a tagok közé.

Felidézte, hogy a 2017 és 2020 között a világversenyeken mintegy 1100 pontszerző és 600 dobogós helyezést, a 2017-es wroclawi Világjátékokon pedig 14 érmet gyűjtöttek a magyar sportolók. Hozzátette: a jövő nyáron a nem olimpiai sportágak az egyesült államokbeli Birminghamben rendezendő Világjátékán 100-120 fős magyar fős magyar küldöttség részvételére lehet számítani.

A közgyűlésen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a nem olimpiai sportágak nemzetközi eseményei, Európa-bajnokságai éppúgy fontosak Magyarországnak, mint az ötkarikásoké, egyúttal gratulált az idén elért sikerekhez. Ezt követően bejelentette: a kormány úgy döntött, hogy idén és jövőre 220 millió forint többlettámogatásban részesíti a szövetséget. Végül arról is beszélt, hogy az NVESZ-en keresztül az infrastrukturális sportfejlesztések a kis településeket is érintik.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a MOB nagyon jó szakmai kapcsolatban van az NVESZ-szel, valamint, hogy az olimpiai értékek a versenysport szövetségben is fontosak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!