Újévi összetartás a férfi vízilabda-válogatottnak

Sport, 2022.12.12

Újévi összetartással kezdi az esztendőt a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely január 1. és 6. között tréningezik majd és játszik például kétkapus felkészülési mérkőzést is a horvátokkal.

A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint Varga Zsolt szövetségi kapitány 18 kerettaggal és négy fiatallal indítja a 2023-as felkészülést.

A válogatott első alkalommal találkozik majd azóta, hogy szeptemberben ezüstérmes lett a spliti Európa-bajnokságon, a horvátok elleni fináléban szereplő 13 játékos kivétel nélkül ott van a meghívottak listáján. Rajtuk kívül az OSC-s Aranyi Máté és Vigvári Vince, az Eb-t sérülés miatt kihagyni kényszerült Pohl Zoltán és Vámos Márton, illetve a Ferencváros második kapusa, Szakonyi Dániel lehet ott az összetartáson. A hatnapos edzőtábor második felében további négy, a korosztályos válogatottakban nyáron remeklő ifjú tehetség, Mészáros Mátyás, Nagy Ákos, Szalai Péter és Vismeg Zsombor is bekapcsolódik majd a munkába.

"Eredetileg a két ünnep között is akartam edzéseket tartani, de látva a játékosok leterheltségét, végül abban maradtunk a klubokkal, hogy rájuk fér a pihenés, és az év első hetében jöjjön össze a keret" - mondta Varga Zsolt. "A hangsúly a közös munkán van, hogy felfrissítsünk mindent, mert olyan sűrű a versenynaptár, hogy a világkupa-selejtezők mellett egyszerűen nem is lesz további alkalom a klubszezonban arra, hogy gyakoroljunk."


A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok:
Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC-Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (A-Hid Vasas Plaket), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC-Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Kereten kívül (január 4-6.):
Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!