Újra együtt az 1972-es müncheni olimpia magyar hősei

Sport, 2022.07.01

Közel negyvenfős magyar delegáció vesz részt a müncheni olimpia 50. évfordulója alkalmából rendezett emléktúrán a bajor fővárosban.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki tájékoztatása szerint a küldöttséghez csatlakozott Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke és Fábián László főtitkár.

A népes magyar különítményt Tordai-Lejkó Gábor, Magyarország müncheni főkonzulja is köszöntötte a müncheni Olimpiai Parkban. A küldöttség résztvevői - az esős időjárás ellenére - megtekintették az egykori események helyszíneit is, többek közt a stadiont, amelyben a nyitóünnepséget is rendezték.

A delegáció tagjai, érmesek megemlékeztek azokról a társaikról, akik már nem lehetnek köztük, illetve a müncheni olimpiát beárnyékoló palesztin terrortámadásról is, amelyben több izraeli sportoló is életét vesztette.

Az emléktúra az 1948-as londoni játékok ötvenéves évfordulója óta hagyomány, a magyarok az elsők között kezdeményezői voltak az eseménynek. Az első komolyabb nemzetközi megemlékezés a helsinki játékok jubileumának alkalmából történt 2002-ben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!