Universiade - A MEFS még nem döntött a 2025-ös pályázat benyújtásáról

Sport, 2019.07.11

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) még nem döntötte el, hogy megpályázza-e a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade 2025-ös megrendezését.

A MEFS csütörtöki sajtóközleménye kiemeli, hogy saját döntése, valamint a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Testnevelési Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája támogatása alapján megvásárolta a 2025-ös világesemény megrendezésére vonatkozó pályázati csomagot a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől (FISU), de a pályázat benyújtásáról döntés még nem született.

A következő időszakban számos egyeztetésre, megvalósíthatósági elemzésre és a feltételek értékelésére lesz szükség - szögezi le a rövid közlemény, amely emlékeztet, hogy a nemzetközi egyetemi-főiskolai sportversenyek rendezésére magyar részről kizárólag a MEFS jogosult jelentkezni.

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók 120 arany-, 95 ezüst- és 113 bronzérmet nyertek. A Nápolyban zajló, vasárnapi tartó 30. nyári Universiadéra 160 fős magyar küldöttség utazott, amelynek tagjai 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!