Ünnepi közgyűlést tartott a 150 éves Magyar Sportlövők Szövetsége

Sport, 2021.10.18

Megtartotta ünnepi közgyűlését a 150 éves Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSz).

Az MSSz hétfői tájékoztatása szerint a százhalombattai eseményen egy rövidfilmmel emlékeztek a sportág elmúlt másfél évszázadának sikereire. Nagy György elnök felidézte: hat emberöltőt ölel fel a legidősebb magyarországi sportági szakszövetség múltja, és kiemelte, hogy a 150 év alatt hét olimpiai aranyérem mellett 16 egyéni világbajnoki és 23 egyéni Európa-bajnoki címet gyűjtöttek a sportlövők.

Vlagyimir Liszin, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) elnöke hangsúlyozta, a magyar szövetség 36 évvel korábban alakult meg, mint a nemzetközi, majd felelevenítette, hogy Magyarország 2014 óta öt felnőtt és korosztályos kontinensviadalnak adott otthont, és reményét fejezte ki, hogy rövidesen a hatodikra vonatkozó kérelmet is sikeresen bírálják el. Az ISSF első embere ezt követően egy világórát adott át az MSSz elnökének, kiemelve, hogy a sportlövészet és az órák közös jellemzője a pontosság.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Prokopp Sándortól Takács Károlyon át Igaly Diánáig kiváló sportemberek példája mutatja meg, a legnehezebben meghódítható csúcsokra is el lehet jutni.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke arról beszélt, büszke a magyar sportlövő hagyományokra, a tizenhét ötkarikás éremre, és példaként állította az MSSz működését más sportágak számára is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a jubileumi évfordulón a hazai szövetséget, hangsúlyozva: a korong- és futóvadlövők a magyar vadászati kultúra megtartásából is kivették részüket.

Az ünnepi közgyűlés zárásaként kitüntetéseket adtak át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!