US Open - Nadal negyedszer bajnok és 19 Grand Slam-trófeánál tart

Sport, 2019.09.09

Rafael Nadal negyedszer nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, mivel a vasárnapi fináléban 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4-re legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet.

A 33 éves spanyol sztár hamar elvesztette az adogatását, ám rögtön visszabrékelt, és szerváit könnyedén hozva 62 perc elteltével szettelőnybe került. A tíz évvel fiatalabb moszkvai teniszezőnek - aki élete első GS-döntőjét vívta - a folytatásban tovább kellett hárítania a bréklabdákat, ez hatodszorra már nem sikerült neki, és a fáradhatatlan spanyol 1 óra 52 percnél már kétszettes előnyben volt.

A harmadik felvonásban Nadal brékelőnynél már nyert helyzetben volt, amikor ellenfele váratlanul "feltámadt", és elképesztő játékkal szépített, majd egyre stabilabban ütve a negyedik játszmát is besöpörte, így 3 óra 46 perc után kezdődhetett a döntő szett. Ebben az elfáradó Medvegyev hamarosan dupla brékhátrányba került, 5:2-ről pedig a spanyol - bár egyszer elvesztette a szerváját - már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 4 óra 51 percig tartott.

Nadal 2010, 2013 és 2017 után negyedszer nyerte meg a US Opent, begyűjtötte 19. Grand Slam-trófeáját - ezzel már csak egyre van a csúcstartó Roger Federertől -, és pályafutása 84. tornagyőzelme mellé 3,85 millió dollárt (1,1 milliárd forint) kapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!