Uszonyosúszó Eb - Két arany- és egy ezüstérem a nyitónapon

Sport, 2023.07.19

Pernyész Dorottya és Kiss Nándor arany-, míg Mozsár Alex ezüstérmet nyert szerdán a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal első napján Pernyész Dorottya a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében csapott elsőként célba, míg a férfiak 400 méteres felszíni fináléjában Kiss Nándor és Mozsár Alex révén kettős magyar siker született a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában.

"Ebben a számban Senánszky Petra a sokszoros vb-, Eb-győztes, és többször nyert Világjátékokat is. Az ő távollétében most rám hárult a feladat, hogy továbbvigyem a magyar hagyományt, és ez sikerült" - mondta Pernyész, majd hozzátette: "óriási dolog az első felnőtt Európa-bajnoki győzelmemet pont Magyarországon ünnepelni".

Suba Sára a 100 méteres felszíni fináléban negyedikként, Cséplő Kelen pedig a 100 méteres uszonyos gyors mezőnyében ötödikként zárt. Az első versenynap reggelén több ország delegációja jelezte, hogy többeknél gyomorproblémák léptek fel. Ezt követően a szervezőbizottság megelőző óvintézkedésként új helyszínen, átalakított étkeztetési protokollt vezetett be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!