TV műsor

Utánpótlás-nevelési együttműködést kötött a BHSE és a Bp. Honvéd FC

Sport, 2021.06.08

Az utánpótlás-nevelésről szóló együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd SE és a Budapest Honvéd FC, amelynek értelmében a BHSE labdarúgó-szakosztályában sportoló legtehetségesebb fiatalok a Bp. Honvéd FC-nél folytathatják a pályafutásukat.

A szerződést bejelentő keddi sajtótájékoztatón Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke elmondta, hogy az egyesület kiváló toborzási programjainak köszönhetően ötéves kortól 14 évesig jelentős számú gyermeket tud megmozgatni, és ez egyedülállóan jó alapot adhat az utánpótlás-nevelés terén a minőségi kiválasztásra.

"Miután egy új MLSZ-szabványnak megfelelő műfüves pályát adtunk át, 2019 őszén elindítottuk a képzést a legfiatalabb korcsoportoknak. Ehhez a munkához kapunk most az U7-estől az U14-es korosztályig szakmai segítséget és támogatást a Bp. Honvéd FC kiváló és méltán híres Magyar Futball Akadémiájától " - fogalmazott Gergely István.

Kun Gábor, a Bp. Honvéd FC ügyvezetője arról beszélt, hogy a BHSE-vel meglévő kiváló kapcsolatuk most a határozatlan időre szóló együttműködés megállapodással immár hivatalossá is válik.

"A Honvéd erejét és népszerűségét mutatja, hogy rengeteg sportolni vágyó fiatal választja ezt a klubot. Az együttműködéssel még szorosabb lesz a közös munka a BHSE-vel, ezáltal az itt focizó legtehetségesebb kisiskolások később a Magyar Futball Akadémián folytathatják a pályafutásukat" - jelentette ki a futball klub ügyvezetője, aki kérdésre hozzátette, hogy az MFA a BHSE-n kívül összesen 40 iskolával, illetve egyesülettel áll kapcsolatban.

Imre Géza, a BHSE sportigazgatója az MTI-nek elárulta, hogy az egyesület "Az Iskolám a Honvédban" program keretében különböző sportágakban összesen 1300 kisiskoláskorú gyermek számára biztosít létesítményt és szakmai hátteret a kihelyezett testnevelési órákra, így az edzőik fel tudják mérni, kik azok, akik felnőtt korban olyan sikeres sportolókká válhatnak, mint méltán híres honvédos elődeik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!