Vad Lajos lett a Dunaújváros női vízilabdacsapatának vezetőedzője

Sport, 2023.09.19

Vad Lajos lett a női vízilabda ob I-ben szereplő Dunaújváros vezetőedzője.

A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szakember munkáját a másodedző Fülöp Tibor és a kapusedző Kardos Krisztina segíti majd.

Vad Lajos korábban férfi vonalon a Honvéd, az OSC és a Vasas csapatainál dolgozott, 2022-ben lett Mihók Attila segítője a Dunaújváros női együttesénél, utóbbit azonban nemrég Cseh Sándorral "párban" a válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki.

Az 58 esztendős tréner - aki először dolgozik majd női csapat élén - azt mondta, óriási dolog lenne, ha a gárda meg tudná ismételni az előző idényben nyújtott teljesítményét, de több kulcsjátékos, köztük a holland klasszis kapus Laura Aarts távozása miatt inkább a legjobb négy közé jutás a reális cél. Hozzátette, sok fiatalt szeretne beépíteni az együttesbe, ehhez pedig természetesen időre van szükség.

A Dunaújváros a legutóbbi szezonban ezüstérmes volt a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a négyes döntőbe.

Az új tréner elődje, Mihók Attila 1998 óta irányította a Dunaújváros csapatát, amellyel nyolc bajnoki címet, hét Magyar Kupát, LEN-kupát és Európai Szuperkupát is nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!