Valerio-Bodon Vincent: tizenkét éves korom óta erről álmodom

Sport, 2023.09.08

A magyar Valerio-Bodon Vincent gyerekkora óta álmodik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságról (NBA), októbertől pedig élesben mutathatja meg magát a 17-szeres bajnok Los Angeles Lakers edzőtáborában.

A 22 éves, dominikai születésű játékos az M1 aktuális csatornának elárulta, a Boston Celticstől is - melynek színeiben pályára lépett az NBA nyári ligájában - volt ugyan megkeresése, de a Lakers ajánlatában az is szerepelt, hogy együtt végezheti a felkészülést az együttessel.

"Hosszú távra tervezek, ez pedig egy hatalmas dolog a számomra. Meg tudom magam mutatni, tapasztalatot szerezhetek és a nagycsapat játékosaival készülhetek" - fogalmazott a 207 centis kosaras, aki nyári tapasztalatait illetően elmondta, legfőképpen a mentalitása változott az Egyesült Államokban, a kint tartózkodása óta kizárólag a pozitív dolgokra koncentrál.

"Ez egy áldás!" - válaszolta a Budapesti Honvéd Akadémián nevelkedő, majd az Atomerőmű SE és a DEAC után Sopronban edződő játékos arra a kérdésre, hogy milyen lesz az NBA egyik legnagyobb sztárjával, a liga pontrekordját tartó LeBron Jamesszel is együtt készülni.

"Tizenkét éves korom óta erről álmodom, akkor kezdtem el NBA-összefoglalókat nézni, és elhatároztam, hogy oda akarok eljutni. Azóta is ez a célom" - tette hozzá Valerio-Bodon Vincent, aki október elején kezdi meg a közös felkészülést a kaliforniai csapattal.

Jövőbeli céljaira rátérve elárulta, mindig egy "picit fölé lő", de nagyon szeretné megszerezni az úgynevezett two-way szerződést, amellyel nemcsak a fejlesztésre szolgáló G-Ligás South Bay Lakersben, hanem akár az NBA-ben is pályára léphet.

Nem Valerio-Bodon Vincent az első magyar játékos, aki valamilyen formában kötődik a Lakershez: 2012-ben a USC Egyetem végzőseként Somogyi Gergő kapott előbb Summer League-, majd hasonló edzőtábor-szerződést, 2018-ban a helyi UCLA Egyetem végzőseként Golomán György a draft előtt mutathatta meg magát, 2019-ben pedig a Stanford Egyetem korábbi játékosaként Allen Rosco szerepelt a Lakers Summer League-csapatában. A korábbi U20-as magyar válogatott Valerio-Bodon az első közülük, aki korábban nem játszott az egyetemi bajnokságban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!