Válogatottat "cserélt" egymással a világ két legjobb női röplabdaedzője

Sport, 2022.12.28

A szerb női röplabda-válogatottal idén világbajnok Daniele Santarelli a török nemzeti csapat szövetségi kapitányaként folytatja pályafutását.

A török sportági szövetség bejelentése szerint a 41 éves szakemberrel 2026-ig szóló szerződést kötöttek. Santarelli idén vette át a szerb válogatott irányítását, amellyel októberben megnyerte a világbajnokságot. Sajtóhírek szerint a török szövetség megnégyszerezte az olasz tréner eddigi fizetését, új állomáshelyén évi 200 ezer eurót keres majd.

Santarelli elődje, a török válogatottól öt év után novemberben távozott, ugyancsak olasz Giovanni Guidetti sem maradt sokáig nemzeti csapat nélkül: az 50 éves tréner Santarelli helyén, a szerbeknél folytatja pályafutását 2024-ig.

A két szakember klubszinten is a világ élvonalába tartozik. Santarelli az olasz Imoco Coneglianóval 2015 óta egyszer Bajnokok Ligájában, kétszer a klubvilágbajnokságon győzött, emellett négyszer-négyszer nyerte meg olasz bajnokságot és Olasz Kupát.

Guidetti klubszinten 2008 óta dolgozik a török VakifBanknál, az együttessel ez idő alatt ötszörös BL-győztesnek, négyszeres klubvilágbajnoknak, hétszeres török bajnoknak és ötszörös Török Kupa-győztesnek mondhatja magát. Guidetti korábban a bolgár, a német és a holland válogatottat is irányította, Európa-bajnokságokon négyszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmet szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!