Váradi Benedek: a Sopot célja, hogy egy szinttel feljebb lépjen

Sport, 2023.09.29

A válogatott kosárlabdázó, Váradi Benedek már beilleszkedett új csapatába, a lengyel bajnokságban szereplő Trefl Sopotba, amellyel szeretne minél jobb eredményeket elérni.

A 28 éves játékos június végén távozott a litván bajnoki ezüstérmes Rytas Vilniustól, amely nem hosszabbított vele szerződést, majd júliusban igazolt új klubjához.

Az M1 aktuális csatornának elmondta, sokat számít, hogy már a felkészülés eleje óta ott van Sopotban, ahol elsőszámú irányítóként számolnak vele, a játékostársak és az edző pedig bízik benne.

Hozzátette: az idény első két mérkőzését - a szuperkupa-döntőt és a bajnoki nyitányt - elvesztették, mert erős ellenfelekkel találkoztak és a meccsek végére "elfogytak", de szeretnének egyre jobban összeszokni és kijavítani a hibákat. A klub célja az, hogy egy szinttel feljebb lépjenek - fogalmazott.

A Trefl Sopot az előző idényben a nyolcadik helyen végzett a lengyel bajnokság alapszakaszában, majd a rájátszás első körében az első kiemelt Wroclawval szemben esett ki.

Váradi szerint a lengyel bajnokság fizikálisan hasonló, mint a litván, és évről évre fejlődik.

"Kiegyensúlyozott bajnokságot várok, sok csapat küzd a playoffért, minden mérkőzésnek lesz jelentősége" - mondta, hangsúlyozva, hogy náluk és a többi csapatnál is nagy volt a játékosmozgás, így néhány fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy kirajzolódjanak az erőviszonyok.

"Sok együttes szerepel a nemzetközi porondon is, ez is befolyásolhatja majd a bajnoki történéseket" - tette hozzá.

A kosaras elárulta, hogy voltak más külföldi ajánlatai is, de most az a legfontosabb, hogy visszanyerje az önbizalmát, és tovább építse a karrierjét.

Szóba került Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány távozása is. Ezzel kapcsolatban Váradi Benedek azt mondta, a szakember mindig nyíltan kommunikált velük és csak köszönettel tartoznak neki az eredményekért.

"Ő hívott be először a válogatottba, hálás vagyok neki, és azt éreztem, hogy évről évre lépek előre. Sokat segített nekem a karrieremben" - fogalmazott.

"Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy köszönünk mindent neki. A másik oldalon meg persze kíváncsian várom az új korszakot, hogy ki lesz az új szövetségi kapitány. Remélem, hogy a februári selejtezőkre már úgy tudunk felkészülni, hogy folytatni tudjuk a korábbi eredményességet" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!