Városi sportágak olimpiai selejtezője - Tusnády nem jutott elődöntőbe, nem szerez kvótát

Sport, 2024.06.21

A sportmászó Tusnády Nimród nem jutott be az elődöntőbe, így nem szerez indulási jogot a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson.

Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten A sportmászók csütörtökön a boulder (ügyességi) kvalifikációt teljesítették, a magyar sportoló ezt követően a 32. helyen állt a 46 fős mezőnyben. Pénteken az előző napihoz hasonló hőségben a lead (nehézségi) szám várt a mászókra, ebben hatperces közös szemrevételezés után kötélbiztosítással minden versenyzőnek egy lehetősége volt megpróbálni feljutni a több mint 15 méteres mászóúton a fal legtetejére és megszerezni a maximális 100 pontot.

A hőséggel együtt növekedett a nézők száma a sportmászó verseny helyszíne előtt, így természetesen az utolsó férfi mászót, Tusnádyt fogadta a legnagyobb üdvrivalgás. A dinamikusan kezdő Tusnády a harmadik szakasz közepéig jutott, teljesítménye 33 pontot ért, összesítésben pedig 61,8 ponttal a 40. helyen zárta a küzdelmeket.

"Nagy sikerélmény nekem ez a mászás, mivel talán most először éreztem igazán, hogy tudok ezeken a nehézségi utakon is majd egyszer jót mászni. Lehetett volna jobb vagy pontosabb, de most éreztem először azt, hogy jól másztam és ahogyan fejlődök, úgy ebből a későbbiekben még bármi is lehet" - mondta Tusnády az M4 Sport helyszíni stábjának, majd hozzátette, nagyon jó élmény volt hazai közönség előtt versenyezni, amire korábban még nem volt lehetősége, valamint a legfontosabb dolog, amit hazavisz innen, az a plusz motiváció. Éppen ezért a jövőben még keményebben szeretne edzeni, hogy minél többször élhesse át ezt az élményt, akár nemzetközi szinten is.

Az elődöntőbe a két selejtező összesített eredménye alapján a legjobb húsz mászó jutott, Párizsba pedig a sanghaji és budapesti állomáson megszerzett pontok összessége alapján a 12 legjobb mászó szerez repülőjegyez. Mivel Tusnády Sanghajban a 44. helyen végzett, biztosan nem vehet részt a párizsi játékokon.
(MTI)

Galériánk

Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten Városi sportágak olimpiai selejtezője Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!