Vas János távozott a francia Chamonix csapatától

Sport, 2021.10.18

A válogatott Vas János távozott a francia élvonalbeli Chamonix jégkorongcsapatától.

"A város gyönyörű, de sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok... Eléggé szenvedős hokit játszva nyolc meccsből hetet elveszítettünk, ami egyáltalán nem tetszett. Régebb óta érlelődött bennem, hogy nem ezért jöttem ide" - nyilatkozta a 37 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a játékuk elmaradt a várakozásaitól, és nem látta, hogy ez a közeljövőben megváltozhat, ráadásul nagyon kevesen voltak, végig öt-hat hátvéddel edzettek, ami egy profi bajnokságban kevés.

"Mi csatárok sem úgy működtünk együtt, ahogy kellett volna, ennek tudható be a gyenge szereplés" - ismerte le Vas.

Hozzáfűzte, a családja sem volt teljesen megelégedve a körülményekkel, ez is közrejátszott, hogy közös megegyezéssel távozott.

A Chamonix júliusban jelentette be Vas leigazolását, a csatár hét mérkőzésen lépett jégre, ezeken két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, olyan megoldást keres, hogy a családjának és neki is jó legyen.

"Vagy a franciánál jobb ligában szeretnék játszani, vagy ismét Magyarországon. Folyamatban vannak az egyeztetések, a következő napokban minden eldől" - nyilatkozta.

A 124-szeres válogatott jégkorongozó az előző négy idényt a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és 198 bajnoki mérkőzésen 166 pontot szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!