Vb-2014 - A chileiek véget vetettek a spanyol aranykornak

Sport, 2014.06.18

A címvédő és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott a csoportkör után búcsúzik a brazíliai labdarúgó-világbajnokságtól, ugyanis szerdán a B csoport második fordulójában 2-0-ás vereséget szenvedett a chilei csapattól.

A dél-amerikaiak így a hollandokkal együtt százszázalékosak, és már biztosan ott vannak a legjobb 16 között. Ezzel az eredménnyel a spanyolok mellett az ausztrálok is búcsúznak a tornától.

A chileiek a 20. percben egy gyönyörű akció végén Vargas góljával szereztek vezetést, majd a 43. percben Aránguiz állította be a végeredményt.

A zárófordulóban a chileiek a hollandokkal találkoznak a csoportelsőségért, míg a spanyolok az ausztrálok ellen búcsúznak.


  • B csoport, 2. forduló:
Chile-Spanyolország 2-0 (2-0)

Rio de Janeiro, 74 ezer néző, v.: Mark Geiger (amerikai)

gólszerzők: Vargas (20.), Aránguiz (43.)

sárga lap: Vidal (26.), Mena (61.), illetve Xabi Alonso (41.)


Spanyolország: Iker Casillas - César Azpilicueta, Sergio Ramos, Javi Martínez, Jordi Alba - Xabi Alonso (Koke, a szünetben), Sergio Busquets - David Silva, Andrés Iniesta, Pedro (Santi Cazorla, 76.) - Diego Costa (Fernando Torres, 64.)


Chile: Claudio Bravo - Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena - Charles Aránguiz (Felipe Gutiérrez, 64.), Marcelo Diaz, Francisco Silva, Arturo Vidal (Carlos Carmona, 88.) - Alexis Sánchez, Eduardo Vargas (Jorge Valdivia, 85.)


I. félidő:

20. perc: eladott labda után megindultak a chileiek, Sánchez gyönyörűen indult be, a 16-oson belülre érve a középen érkező Vargashoz passzolt, akinek még arra is volt ideje, hogy a kivetődő Casillas mellett elhúzza a labdát, majd az üres kapuba továbbított (1-0).

43. perc: Sánchez szabadrúgását Casillas röviden, középre ütötte ki. Aránguiz levette a labdát és spiccel a kapu bal oldalába lőtt (2-0).


Óriási lendülettel kezdett a chilei csapat, amely az első két percben akár két gólt is szerezhetett volna. A spanyolok teljesen tanácstalanul futballoztak, helyzetig sem nagyon jutottak el. A félidő közepén egy gyönyörű akció végén megérdemelten szerzett vezetést a dél-amerikai gárda, ezt követően pedig első sorban a kontrákra rendezkedett be. Nem sokkal a játékrész vége előtt szinte lehetetlen helyzetbe került a spanyol csapat, miután egy szabadrúgás után megduplázta előnyét a rivális.

A szünet után jól kezdtek a spanyolok, de előbb Diego Costa, aztán Pedro is hatalmas helyzetben hibázott. Az idő múlásával egyre reménytelenebbé vált Vicente del Bosque együttesének játéka, a chileiek pedig rendre veszélyes kontrákat vezettek. A hajrában a spanyolok már csak a szépítés reményében támadtak, de ez sem sikerült neki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!