Vb-2014 - A győzelem is kevés volt a portugáloknak

Sport, 2014.06.26

Bár a portugál válogatott 2-1-re legyőzte Ghána csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának utolsó, csütörtöki fordulójában, mégis kiesett, mivel a másik találkozón a németek "csak" 1-0-ra nyertek az amerikaiak ellen.

Az európai csapat John Boye öngóljával szerzett vezetést, a második félidőben aztán Asamoah Gyan egyenlített, a végeredményt pedig az aranylabdás Cristiano Ronaldo állította be a 80. percben.


G csoport, 3. forduló:
Portugália-Ghána 2-1 (1-0)
--------------------------
Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 50 000 néző, v.: Nawaf Shukralla (bahreini)

gólszerzők: Boye (31., öngól), Ronaldo (80.), illetve Gyan (57.)

sárga lap: Moutinho (90.), illetve Afful (39.), Waris (55.), J. Ayew (78.)


Portugália:

-----------
Beto (Eduardo, 89.) - Joao Pereira (Silvestre Varela, 61.), Bruno Alves, Pepe, Miguel Veloso - Ruben Amorim, Joao Moutinho, William Carvalho - Cristiano Ronaldo, Eder (Vierinha, 69.), Nani


Ghána:

------
Fatawu Dauda - Harrison Afful, John Boye, Jonathan Mensah, Kwadwo Asamoah - Christian Atsu, Mohamed Rabiu (Acquah Afriye, 76.), Emmanuel Agyemang Badu, Andre Ayew (Mubarak Wakaso, 82.) - Abdul Majeed Waris (Jordan Ayew, 71.), Asamoah Gyan


I. félidő:

----------

31. perc: Moutinho indította a bal oldalon Velosót, akinek beadása után Boye szerencsétlen, térdelő mozdulattal ért a labdához, amely így a keresztlécet is érintve a bal kapufáról pattant a hálóba (1-0).


II. félidő:

-----------

57. perc: Asamoah bal oldali beadása után Gyan öt méterről a rövid sarokba fejelte a labdát (1-1).

80. perc: Nani bal oldali beadását követően Dauda a gólvonal közeléből éppen Ronaldo elé ütötte a labdát, az aranylabdás csatár pedig egy állítás után 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1).


A két csapatnak kizárólag győzelem esetén volt esélye a továbbjutásra és ez látszott is a játék képén, mert mindkét fél nyílt sisakkal támadott. A meccs elején azonban inkább a portugálok veszélyeztettek, Cristiano Ronaldo lövése például a keresztlécre pattant. Amikor már a ghánaiak is sorra vezették az akcióikat, akkor váratlanul Boye szerencsétlen mozdulatának következtében egy öngóllal az európai csapat került előnybe úgy, hogy a labda a keresztlécet és a jobb kapufát is érintve kötött ki a hálóban.

A szünet után sem esett vissza az iram, mindkét csapat gólra törő játékkal szórakoztatta a közönséget és egy szép támadás végén az afrikaiak egyenlítettek. Ezt követően ha lehet, még nagyobb lendülettel rohamozott Ghána, ugyanis a győztes gól akár a továbbjutásukat is jelenthette volna. Több óriási helyzet is kialakult Beto kapuja előtt, de egy újabb, kissé szerencsés góllal Ronaldo révén a portugálok szereztek gólt, ezzel bebiztosítva a két gárda búcsúját és az amerikai továbbjutást. A hajrában a portugálok mindent megtettek az újabb gólokért, mivel a nyolcaddöntős helyhez még háromra lett volna szükségük, de végül már egy sem jött össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!