Vb-2014 - A torna sztárjai lehetnek: Robin van Persie

Sport, 2014.06.11

Robin van Persie sérülések által nehezített szezonon van túl, idén messze volt legjobb formájától, de így is a holland labdarúgó-válogatott legnagyobb ásza lehet a csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon.

A 30 éves, kétszeres angol gólkirály a több évtizedes mélypontját átélő Manchester Uniteddel idén semmit sem nyert, de ez legkevésbé sem rajta múlt, mert amikor hadra fogható volt, akkor kiemelkedett a csapatból még úgy is, hogy korántsem mutatott olyan lehengerlő teljesítményt, mint a korábbi években. Viszont az önmagához képest gyengébb produkció is azt jelentette, hogy 21 bajnoki meccsen 12-szer volt eredményes, míg a Bajnokok Ligájában hat találkozón négyszer talált be.

Van Persie az a típusú játékos, aki bármilyen helyzetből képes gólt lőni, akár magának is megteremti a lehetőséget. Erre nagy szüksége lenne a négy éve ezüstérmes Oranjének, mivel a középpályájáról két kulcsjátékos is kidőlt Kevin Strootman és Rafael van der Vaart személyében. Az ő teljesítményét persze nagyban segítheti, ha Arjen Robbentől és Wesley Sneijdertől megfelelő kiszolgálást kapna, akkor van Persie a gólkirályi címre is esélyes lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!