Vb-2014 - Argentína hosszabbításban ejtette ki Svájcot

Sport, 2014.07.01

Az argentin válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a svájci csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság első keddi nyolcaddöntőjében.

A rendes játékidő nem hozott gólt, majd a hosszabbításban Angel Di Maria a 118. percben betalált, így a dél-amerikaiak jutottak a legjobb nyolc közé, ahol Svájc az 1954-es hazai rendezésű vb óta először szerepelhetett volna.

Argentína szombaton a Belgium-Egyesült Államok párharc győztesével találkozik a negyeddöntőben.


Nyolcaddöntő:
Argentína-Svájc 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
-------------------------------------------------------
Sao Paulo, Corinthians Aréna, 62 000 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)

gólszerző: Di Maria (118.)

sárga lap: Rojo (90.), Di Maria (120.), Garay (122.), illetve Xhaka (36.), Fernandes (73.)


Argentína:

----------
Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Federico Fernandez, Ezequiel Garay, Marcos Rojo (Jose Basanta, 105.) - Fernando Gago (Lucas Biglia, 106.), Javier Mascherano, Angel Di Maria - Gonzalo Higuain, Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi (Rodrigo Palacio, 74.)


Svájc:

------
Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Johan Djourou, Fabian Schaer, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Granit Xhaka (Gelson Fernandes, 66.), Xherdan Shaqiri, Gokhan Inler, Admir Mehmedi (Blerim Dzemaili, 113.) - Josip Drmic (Haris Seferovic, 82.)


Hosszabbítás:

-------------

118. perc: Messi indult meg a svájci térfél középen, két csel után a 16-os jobb oldalán felfutó Di Maria elé passzolt, aki a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).


Kényelmes tempóban kezdtek a csapatok, egyik sem mert nekirontani riválisának. Többnyire az esélyesebbnek tartott argentinok próbáltak irányítani, de a 16-os előterében hiányzott az elképzelés a játékukból. Az idő múlásával felbátorodtak a svájciak is, akik ugyan ritkábban lépték át a felező vonalat, de gyors ellentámadásaik veszélyesebbek voltak, az első félidő két legnagyobb helyzetét ők hagyták ki.

A folytatásban már nagy mezőnyfölényben futballozott Argentína, de továbbra sem találta a rést a svájci védelmen. Hiába egykapuzott a dél-amerikai csapat, riválisa állta a sarat. A svájciak szinte teljesen lemondtak a támadásokról, csak az eredmény tartására törekedtek, s ezt sikerrel tették a rendes játékidő végéig.

A hosszabbításra nagyot változott a játék képe, Svájc bátrabban indult meg előre, sőt, volt olyan szakasza a ráadásnak, amikor hosszú percekre "eldugta" a labdát. Az utolsó 15 percben aztán ismét Argentína volt kezdeményezőbb, a támadó szellem pedig az utolsó percekben kifizetődött, ugyanis Di Maria eldöntötte a találkozót, mivel ezt követően Svájc hiába rohamozott mindent egy lapra feltéve, a kapufa kisegítette az argentin csapatot, azaz nem sikerült egyenlíteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!