Vb-2014 - Ecuadori győzelem Honduras ellen

Sport, 2014.06.21

Ecuador 2-1-re legyőzte Hondurast a brazíliai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulós mérkőzésén, így a franciák matematikailag még nem nyolcaddöntősök.

A harmadik fordulóban, amelyben Honduras Svájccal, Ecuador pedig Franciaországgal mérkőzik, olyan eredmények is születhetnek, hogy három hatpontos csapat lesz, s olyan is hogy három hárompontos, így még Honduras sem esett ki.

A legjobb esélye a nyolcaddöntős szereplésre mégis a franciáknak van, akiknek hat pontjuk mellett nagyon jó a gólkülönbségük is.

A hondurasiak 1982 óta először szereztek gólt világbajnokságon. Carlo Costly találatát megelőzően - amellyel vezettek az ecuadoriak ellen - 1982. június 21-én voltak eredményesek, amikor 1-1-et játszottak az északírekkel.



E csoport, 2. forduló:
Ecuador-Honduras 2-1 (1-1)
-------------------------
Curitiba, Baixada Aréna, 38 ezer néző, v.: Benjamin Williams (ausztrál)

gólszerzők: E. Valencia (34., 65.), illetve Costly (31.)

sárga lap: A. Valencia (57.), E. Valencia (73.), Montero (81.), illetve Bernárdez (7.), Bengston (45.)



Ecuador:

--------
Alexander Domínguez - Juan Carlos Paredes, Jorge Guagua, Frickson Erazo, Walter Ayoví - Antonio Valencia, Oswaldo Minda (Carlos Gruezo, 83.), Cristian Noboa, Jefferson Montero (Gabriel Achilier, 90.) - Enner Valencia, Felipe Caicedo (Édison Méndez, 82.)



Honduras:

---------
Noel Valladares - Brayan Beckeles, Víctor Bernárdez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre (Juan Carlos García, a szünetben) - Óscar Boniek García (Marvin Chávez, 83.), Luis Garrido (Mario Martínez, 71.), Roger Espinoza, Jorge Claros - Carlo Costly, Jerry Bengston



I. félidő:

----------

31. perc: Costly szerzett vezetést a hondurasiaknak, az előrerúgott labdával, melyet a kolumbiai védő nem tudott elrúgni, kapura tört és 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

34. perc: Paredes próbálkozott jobbról, távolról lövéssel, labdája elgurult a kapu előtt, a túloldalon érkező Enner Valencia pedig közelről nem hibázott (1-1).





II. félidő:

-----------

65. perc: a 16-os bal oldaláról végezhettek el szabadrúgást az ecuadoriak, a középre ívelt labdát Enner Valencia fejelte a kapuba (2-1).


Nagy küzdelem, de kevés tervszerűség jellemezte az első félidőt. Az ecuadoriak voltak kezdeményezőbbek, többet tettek a gólszerzésért, ennek ellenére egy védelmi hibát kihasználva a hondurasiak jutottak vezetéshez. Előnyükre azonban nem tudtak "ráülni", három perccel később ugyanis már érkezett is az egyenlítés.

A fordulást követően is csapkodó maradt a játék, többnyire a mezőnyben zajlottak az események, de viszonylag nagy volt az iram. Az ecuadoriak továbbra is gyakrabban jutottak el ellenfelük kapujáig, ennek eredményeként született meg vezető - s mint később kiderült, győzelmet érő - góljuk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!