Vb-2014 - Százszázalékosan jutottak tovább a belgák

Sport, 2014.06.27

A belga válogatott százszázalékos teljesítménnyel csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjából, mivel a csütörtöki utolsó fordulóban 1-0-ra legyőzte a dél-koreai csapatot, amely így nyeretlenül búcsúzott.

A belgák a csütörtöki zárófordulóban Steven Defour kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányban játszottak a dél-koreaiak ellen, ennek ellenére Jan Vertonghen 78. percben szerzett góljával begyűjtötték a három pontot.

A nyolcaddöntőben az európai együttes kedden az amerikaiakkal találkozik.


H csoport, 3. forduló:
Belgium-Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
------------------------------------
Sao Paulo, Corinthians Aréna, 55 ezer néző, v.: Benjamin Williams (ausztrál)

gólszerző: Vertonghen (78.)

piros lap: Defour (45.)

sárga lap: Dembele (50.), illetve Hong Dzsong Ho (34.)



Belgium:

--------
Thibaut Courtois - Jan Vertonghen, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts, Anthony Vanden Borre - Steven Defour, Mousa Dembele - Dries Mertens (Divock Origi, 60.), Marouane Fellaini, Adnan Januzaj (Nacer Chadli, 60.) - Kevin Mirallas (Eden Hazard, 88.)


Koreai Köztársaság:

-------------------
Kim Szung Gju - Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho - Ki Szung Jung, Han Kuk Jung (Li Kun Ho, a szünetben), Li Csung Jong, Szon Hung Min (Dzsi Dong Von, 73.) - Ku Dzsa Csol, Kim Sin Vuk (Kim Bo Kjung, 66.)


I. félidő:

----------

45. perc: Kim Sin Vuk és Defour egyszerre indult a labdára, a dél-koreai játékos becsúszva elérte, belga riválisa azonban nem állt meg és nyújtott lábbal "beleszállt" a sípcsontjába, amiért a játékvezető azonnal kiállította.


II. félidő:

-----------

77. perc: Origi lövését a dél-koreai kapus középre ütötte ki, a labdára egyedül az előre húzódó Vertonghen érkezett és öt méterről a kapu jobb oldalába passzolt (1-0).


Marc Wilmost, a belgák szövetségi kapitánya a biztos továbbjutás tudatában számos kulcsjátékosát pihentette, együttese azonban így is magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést. Az első 45 percben egyetlen helyzetet láthatott a közönség, Mertens óriási ziccerben hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatokban emberhátránya került a belga csapat, Defourt állította ki a játékvezető.

A fordulást követően a dél-koreaiak megpróbálták kihasználni az emberelőnyt és nagyobb tempóban kezdtek futballozni, de a játékukból hiányzott a kreativitás, így igazi helyzetig nem jutottak. A hajrában is lelkesen küzdöttek az ázsiaiak, de érkezett Vertonghen, aki egy kipattanót értékesítve eldöntötte az összecsapást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!