Vb- és Eb-érmeseket díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség

Sport, 2021.06.08

A 2020-as év legjobbjait jutalmazta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ): többek között átadták a Dr. Leyrer Richárd sportvezetői díjat is, melyet kiemelkedő szakmai, sportdiplomáciai és sportágalapító tevékenységéért az aerobikos Sinkó Andrea érdemelt ki.

Az NVESZ keddi hírlevele emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány sújtotta tavalyi évben csak töredékét rendezték meg a világversenyeknek, ezáltal az NVESZ-hez tartozó sportágakban is a szokásosnál kevesebb kiemelkedő eredmény születhetett 2020-ban. A keddi díjátadón kilenc sportág 11 világbajnoki vagy Európa-bajnoki érmesének teljesítményét ismerték el.

A Dr. Leyrer Richárd sportvezetői díj elnyerésére az elnökség Sinkó Andreát találta a legalkalmasabbnak. Az egykori kiváló sportoló alapítója volt a Magyar Aerobik Szövetségnek, dolgozott szövetségi kapitányként, edzőként pedig tanítványai számos érmet nyertek világversenyeken. Jelenleg a MOB sportolói bizottságának elnöke, vezetőségi tagja a MATSZ aerobik szakágának, tagja az Európai Torna Szövetség aerobik technikai bizottságának és legmagasabb minősítésű nemzetközi aerobik bíró.

Mészáros János, az NVESZ elnöke elmondta: rendhagyó, embert próbáló év van a sportágaik mögött, és reméli, hogy soha többé nem lesz ilyenben részük.

"A legtöbb tagszövetségünk versenyzői nem tudtak sem vb-n, sem Eb-n részt venni. Volt azonban egy-két sportág, amelyben rendeztek világversenyt, és az ezeken eredményes kiválóságok kaptak most elismerést" - fogalmazott.

Az NVESZ első embere külön kiemelte, hogy először kapott Dr. Leyrer Richárd díjat női sportvezető.

"Sinkó Andrea kiváló munkát végez évek óta. Külön öröm, hogy ő lehet az első nő, aki átveheti ezt a rangos díjat" - tette hozzá az elnök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!