Veresenyházon női címmeccset rendeznek a I. Golden Muaythai Gálán

Sport, 2022.09.02

Veresegyházon, a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban rendezik szombaton az I. Golden Muaythai Gálát, melynek főmérkőzése egy női bajnoki összecsapás lesz.

Az eseményt felvezető pénteki, hivatalos mérlegeléssel egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 18 órakor kezdődő gálán tíz összecsapást láthatnak majd a nézők, a program csúcspontja pedig a WKN (World Kickboxing Network) világszervezet női 54 kilogrammos súlycsoportjának magyar bajnoki címéért kiírt mérkőzés lesz, melyet Csatlós Julianna és Székely Anna vív egymással.

A 32 esztendős Csatlós és a mindössze 19 éves Székely nagyjából egyszerre, hat évvel ezelőtt kezdett el a sportággal foglalkozni, előbbi elmondta, korábban ritmikus gimnasztikázott és különböző önvédelmi sportágakat űzött. A két versenyző eddigi pályafutása során kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal Csatlós diadalmaskodott.

A bajnoki címmérkőzésben 5x3 percet küzdenek egymással a felek, profi szabályok szerint, azaz szinte védőfelszerelés nélkül, mindössze könyökvédőt használnak majd a harcosok, akik minden technikát alkalmazhatnak.

Rehák György, a WKN magyarországi képviselője arról beszélt, hogy az öt kontinensen bejegyzett szervezetnek ez lesz az első magyarországi női címmeccse. Az MTI érdeklődésére elmondta, a győztes felkerül a WKN világranglistájára és a közeljövőben biztosan lehetőséghez juthat interkontinentális bajnoki összecsapásokon.

Hajós István, az esemény főtámogatója, a Bastion Group ügyvezetője megjegyezte, nagy szükség van az ehhez hasonló gálákára, hiszen amatőr szinten már szép eredményeket ért el a sportág, a fejlődéshez viszont kellenek az ilyen rendezvények, hogy a versenyzők belekóstoljanak a profi közegbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!