Világbajnok francia kapust igazolt a Győr női kézilabdacsapata

Sport, 2023.12.21

A friss világbajnok francia Hatadou Sako a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.

A bajnoki címvédő klub szerdán jelentette be, hogy a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok norvég Silje Solberg az idény végén távozik, az ő pótlására érkezik a 28 éves hálóőr a francia bajnok Metztől.

A szenegáli felmenőkkel rendelkező, de Franciaországban született Sako fontos védésekkel járult hozzá a társházigazda norvégok legyőzéséhez a vasárnap zárult olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Azt gondoljuk, hogy a piacon elérhető kapusok közül a legjobbat sikerült leigazolnunk, ezt a vb-döntő második félidejében az egész világ láthatta, ha eddig nem figyelt volna fel rá" - nyilatkozta a Kossuth Rádióban a győri klub ügyvezetője, Endrődi Péter.

Hozzátette, Sako az első helyen volt a jelöltjeik között az idézőjeles őrültsége miatt, hiszen már játszottak és veszítettek is mérkőzést ellene, vagyis tudják, milyen, amikor "lehúzza a rolót".

"Beleillik abba a stratégiába, amit a kezdetektől fogva építünk. Az is fontos tényező, hogy nem az európai kapusiskola jegyeit mutatja magán, mint kitűnő kapusunk, Sandra Toft. Mellé tudunk tenni egy olyan játékost, aki abszolút ellentétesen véd. Ez a páros olyan erős lesz, amellyel elérhetjük a céljainkat" - magyarázta a sportvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!