Világbajnok taekwondósok érkeznek Hódmezővásárhelyre Dél-Koreából

Sport, 2022.05.11

Világhírű dél-koreai taekwondo csapat bemutatóját láthatja a magyar közönség május 15-én Hódmezővásárhelyen.

Az ingyenes családi napon az egyik legnépszerűbb koreai küzdősport mellett a távol-keleti ország egyéb kulturális érdekességeivel is ismerkedhetnek a látogatók: a kalligráfiától a tradicionális táncokon át a kpopig.

 Látványos harcművészeti show-val, taekwondo gyakorlással, és más tradicinális, valamint az aktuális koreai trendeket felvonultató programokkal készül a Máté Taekwondo & Hapkido Sportegyesület és a Koreai Kulturális Központ május 15-én, vasárnap 10 órától a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban.

Az egynapos családi fesztivál fővendége a dél-koreai Mirme Taekwondo csapat, akik látványos és dinamikus bemutatót tartanak a közönségnek.

A koreai csapat tagjaként érkezik Hódmezővásárhelyre Kim Byeong Jin, aki tavasszal a Goyang városában megrendezett világbajnokság Freestyle 17 év alatti páros kategóriában az 1. helyet érte el.   A csapat vezetője Min Cheol Shin, aki a 2016-ban megrendezett Red Bull Kick It verseny világbajnoka lett, amelyen számos sportág sportolói küzdöttek meg, beleértve az extrém taekwondót és a gimnasztikát is.

A sportbemutatót követően a Koreai Köztársaság Kulturális-, Sport- és Turisztikai Minisztere által kitüntetett magyar Mugunghwa Tánccsoport bemutatóját tekinthetik meg a látogatók. A hagyományos táncok mellett számos program, többek között kpop előadás, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kézműves foglalkozás, kalligráfia, és koreai hangszer workhop is várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!