Visszalép a további küzdelmektől a Makó FC

Sport, 2022.09.28

Szomorú hírt osztott meg követőivel az NB3-ban vitézkedő Makó FC csapata, mely szerint a kialakult nehéz gazdasági környezet miatt visszalép a felnőtt csapat a bajnokság további küzdelmeitől.

Makó FC visszalépés Mint írják az orosz-ukrán háború okozta válság az önkormányzatokat, valamint a gazdasági szereplőket is nehéz helyzetbe hozta, amely a labdarúgás világát is érinti, így a Makó FC-t is.  

Hozzátették: A makói önkormányzat a 10-12-szeres energiaár növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét, így a Makó Arénát is, amely a csapat otthona. A stadion épületei október 1-től nem használhatóak. A klub megérti az önkormányzat döntését, ugyanakkor megjegyzik, hogy létesítmény nélkül nem tudnak sporttevékenységet folytatni.  

Közleményükben ugyanakkor hozzáteszik, hogy az energia válság mellett a Makó FC támogatói körét is rendkívül súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható bevételeik is drasztikusan csökkentek. Mint írják sem keretük, sem lehetőségük nincs arra, hogy a pályát és az öltözőket bérelni tudják a felnőtt csapat hazai mérkőzéseihez, illetve a felkészülésre.  

Ezen okok következtében az Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép az MLSZ 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságtól.  

A klub ugyanakkor közleményében kifejtette, hogy mindent megtesznek a makói utánpótlás labdarúgás megmentéséért, melynek érdekében Farkas Éva Erzsébet polgármester asszonnyal is egyeztettek.  
A klub vezetése válságtervet dolgozott ki annak érdekében, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. A klub ugyanakkor szeretné megmenteni a megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapatait is.  

A klub közleményében mond köszöntet minden eddigi támogatójának, valamint megjegyzik, hogy nagyon büszkék a megyei első osztályú bajnokság megnyerésére, valamint a 2021/22-es NB3-as bajnokságban elért 5. helyezésükre. Hozzáteszik: Megemelik kalapjukat az edzői stáb és a csapattagok előtt, Makó városa igazán büszke lehet erre a szuper csapatra, ugyanakkor hálásan köszönik szurkolóik önzetlen szeretetét és támogatást.  

A klub zárásként hozzáteszi, amennyiben kedvezőbb lesz a gazdasági környezet, újra hasonló szintre szeretnék felemelni a makói labdarúgást.  

A Makó FC felnőtt csapatának remélhetőleg ideiglenes megszűnése nem egyedi eset, hiszen például a Balassagyarmat is hasonló sorsra jutott, egy szurkoló meg is jegyzik a Facebook poszt végén, hogy szeretne még Makó FC - Balassagyarmat mérkőzést látni, reméljük lesz rá lehetősége. 

(Webrádió)

Címkék

Makó FC Visszalépés
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!