Visszatért az olimpiai súlycsoportba az amerikaiak hatszoros világbajnok birkózója

Sport, 2023.11.06

Jordan Borroughs, az amerikaiak olimpiai és hatszoros világbajnok birkózója aranyéremmel tért vissza az ötkarikás programban szereplő, szabadfogású 74 kilogrammos súlycsoportba a kazahsztáni Tarazban rendezett viadalon.

A nemzetközi szövetség (UWW) beszámolója szerint a 35 éves birkózó az utóbbi három évben a nem olimpiai kategóriák közé tartozó 79 kilogrammban versenyzett, de a jövő évi párizsi játékok miatt lefogyott, formáját illetően pedig nem lehetett panasz, mivel mind az öt mérkőzését magabiztosan nyerte a rá jellemző technikai elemekkel fűszerezve.

Az amerikai klasszis idén nem tudta kiharcolni a világbajnoki szereplést, így helyette a 2021-es tokiói olimpián bronzérmes, négyszeres vb-győztes Kyle Dake lépett szőnyegre a belgrádi vb-n, amelyen megszerezte a 74 kilós olimpiai kvótát az Egyesült Államoknak. Ennek köszönhetően a magyar színekben versenyző Kuramagomedov Muradnak májusban már biztosan nem kell összecsapnia amerikai versenyzővel az isztambuli világkvalifikációs tornán az ötkarikás indulási jogért.

A 2012-es londoni játékok bajnokának elmondása szerint nem sok olyan idős versenyző van, akivel úgy számolnának a versenyeken, mint vele.

"Bárhol elindulok, ott egyből a bajnoki esélyesek között emlegetnek. Nagyon jó, hogy még mindig versenyben vagyok" - nyilatkozta Borroughs, aki jövőre várhatóan ismét megcélozza az olimpiát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!