Vívó Eb - Az ötödik helyen végzett a férfi párbajtőrcsapat

Sport, 2024.06.22

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat szombaton a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

Az olimpiára készülő, Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid alkotta címvédő együttes a 16 között kapcsolódott be a küzdelembe, ahol öt találattal verte az észteket.

A negyeddöntőben viszont már nem tudott eredményesen vívni, 45-31-re kikapott a spanyoloktól, így a folytatásban legfeljebb az ötödik helyet érhette el.

Az ukránok ellen az első négy pár után hátrányban volt, a fordulatot a 2019-ben világbajnok, Tokióban olimpiai ezüstérmes, a bázeli Eb-n egyéniben második helyezett Siklósi 7-2-es asszója jelentette. Innentől a szűk előnyt a csapattársak végig megőrizték.

Az utolsó mérkőzésen a németekkel kellett megküzdeni az ötödik helyért. A magyarok apránként fokozatosan növelték előnyüket, a hetedik pár után 32-26-ra vezettek, a nyolcadik asszó viszont nem sikerült, az egyéniben bronzérmes Andrásfi 10-5-re kikapott Marco Brinkmanntól. A végén Siklósi Lukas Brinkmannal vívott, kevés találat esett, a vívóidő lejárta előtt azonban a németnek sikerült egyenlítenie. A ráadásban is ő támadott, a magyar párbajtőröző azonban egy karra elhelyezett közbeszúrással megnyerte a mérkőzést.

"Arról szólt a hátsó ág, hogy megszerezzük az ötödik helyet. Nagy pontkülönbség nincs a negyedik és az ötödik hely között, így tudtunk egy kis kármentést csinálni, de így is veszítünk pontokat - mondta az M4 sport helyszíni stábjának Siklósi Gergely. - Nem hiszem, hogy változik az olimpiai águnk, de nem vagyok elégedett a mai nappal."

A spanyoloktól elszenvedett vereséget illetően úgy fogalmazott: elsőre az a tanulság vonható le, hogy sokkal bátrabban, harcosabban kell küzdeniük.Eredmények:

férfi párbajtőr, csapatverseny (18 csapat):

-------------------------------------------

a 16 között:
Magyarország-Észtország 33-25

negyeddöntő:
Spanyolország-Magyarország 45-31

az 5-8. helyért:
Magyarország-Ukrajna 35-33

az 5. helyért:
Magyarország-Németország 41-40

elődöntő:
Franciaország-Csehország 45-33
Olaszország-Spanyolország 43-30

a 3. helyért:
Spanyolország-Csehország 43-32

döntő:
Franciaország-Olaszország 45-24

A végeredmény: 1. Franciaország (Luidgi Midelton, Romain Cannone, Alexandre Bardenet, Paul Allegre), 2. Olaszország (Davide Di Veroli, Federico Vismara, Gabriele Cimini, Andrea Santarelli), 3. Spanyolország (Yulen-Alexander Pereira-Ramos, Gerard Gonell, Juan Pedro Romero, Eugeni Gavalda), ... 5. Magyarország (Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!