Vívó Eb - Negyedik lett a női kardcsapat

Sport, 2024.06.22

A negyedik helyen végzett a magyar női kardcsapat szombaton a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca összeállítású együttesnek a 16-os táblán még nem kellett vívnia. A negyeddöntőben kezdett a világbajnok alakulat és fölényesen, 25 tus különbséggel nyert a németek ellen, az elődöntőben viszont 45-41-re kikapott az ukránoktól.

A bronzért a spanyolokkal kellett megküzdeni, akiknél ott volt az egyéniben győztes Celia Perez Cuenca, valamint a harmadik helyezett Araceli Navarro is. Utóbbit Pusztai győzte le csütörtökön az elődöntőben, majd a fináléban két tussal kikapott Cuencától.

Az olimpiára készülő magyar csapat a helyosztón nem vívott jól és héttusos vereséget szenvedett. Az első két asszót Pusztai és Márton megnyerte, onnantól viszont négy párban spanyol siker született. A harmadik kör 24-30-ról indult, két szűk magyar győzelem következett, végül Pusztainak 36-40-ről nem sikerült feljönnie.Eredmények:

női kard, csapatverseny (11 csapat):

-------------------------------------

negyeddöntő:
Magyarország-Németország 45-20

elődöntő:
Ukrajna-Magyarország 45-41
Franciaország-Spanyolország 45-42

a 3. helyért:
Spanyolország-Magyarország 45-38

döntő:
Franciaország-Ukrajna 45-44

A végeredmény: 1. Franciaország (Manon Apithy-Brunet, Sarah Noutcha, Cecilai Berder, Caroline Queroli), 2. Ukrajna (Olena Kravacka, Julija Bakasztova, Alina Komascsuk, Olga Harlan), 3. Spanyolország (Araceli Navarro, Lucia Martin-Portugues, Celia Perez Cuenca, Elena Hernandez), 4. Magyarország (Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!